Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

CSAK ÖKOSAN!

No Rating

Eseménydús héten vagyunk túl: iskolánk regisztrált a 2020. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahétre. Részvételünk rendkívül aktívnak bizonyult mind az oktatók-, mind pedig a diákok részéről.

  • A Sóstó Látogatóközpontba két osztályunk is ellátogatott: a 9.A (osztályfőnök: Orsikné Mayer Ildikó) és a 9.4 (osztályfőnök: Pataki Gábor). Az utóbbi osztályt Csathó László oktatónk kifejezetten a fafajok ismertetése céljából vitte el a sóstói természetvédelmi területre.
  • Bartos Ildikó oktatónk az iskola összes dolgozója számára már nem használt ruhákból varrt mosható maszkokat.
  • A 12.A osztály tanulói (osztályfőnök: Mayerné Lőrincz Henrietta) a gyakorlati órákon madáretető készítésével foglalatoskodtak, amelynek pénteken meg is találták a helyét az iskolánk udvarán lévő fák egyikén; egész télen etetni fogják a madarakat. A 9.1 osztály is (osztályfőnök: Hézl József) egy jégkrémes pálcikákból álló madáretetővel rukkolt elő; ők számos más dolgot is készítettek, mindent az újrahasznosítás jegyében.
  • A 11.3 kőműves-festő osztály diákjai (osztályfőnök: Havlikné Csepelyi Andrea) Székesfehérvár zegzugos, titkos udvarait, tereit ’az iparos szemével’ nézték végig.
  • Faültetés is volt: a 9.5 osztály által (osztályfőnök: Turáni József Zoltán) mogyorófával gazdagodott az Energiaparkunk.
  • A 9.2 osztály tanulói (osztályfőnök: Brajnovits Csaba) kis időre „energiadetektívekké” változtak. Nyomozási területük: erőművek, energiaforrások (szénhidrogének és megújulók), takarékoskodási lehetőség, napkollektorok és napelemek; megismerték, elemezték, majd a laborban és az iskola tetején ki is próbálták őket. Másik kedvenc múltheti téma a szelektív hulladékgyűjtés. A „laposra taposva”-szlogent minden diák megjegyezte. 😊
  • A 10.2 központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő osztály tanulói azt mutatták be a 9.5 festő osztálynak, hogyan lehet a fűtési szezon elején légteleníteni a radiátorokat, valamint a WC-tartály takarékosabb használatának lehetőségeit is ismertették. A két osztály közösen szemétszedést is szervezett a Palotavárosi tavaknál, amelyet aztán egy szalonnasütéssel zártak (a programokat Turáni József Zoltán ötletei által és támogatásával valósították meg).

Köszönjük mindenkinek a részvételt! Bízunk benne, hogy tevékenységeinkkel az egészséges és fenntartható környezet kialakításában mutatunk példát.

Cikk a székesfehérvár városportálon

All-focus

Ballagási kisfilm

ESEMÉNYNAPTÁR

december 2021
hkscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« nov   jan »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel.: +36 70 198 6561
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum