Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

PROJEKTNAPPAL EMLÉKEZTÜNK ‘56-RA

No Rating

A Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon  projektnappal tisztelgett az ‘56-os forradalom hősei előtt.

A diákok az előzetesen elkészítendő ‘tárgyakon’ már hetekkel korábban elkezdtek gondolkodni és dolgozni: minden osztály minden diákja elkészítette a saját lyukas zászlóját. Ezt bármilyen technikával, bármilyen anyagra és bármilyen méretben megtehette. Az osztályok közötti zászlók versenyében a legkreatívabb zászló képviselte az osztályt.  Egy másik előre elkészítendő feladat egy ‘56-os, ismert ember facebook-profiljának elkészítése volt. A kartonpapírra varázsolt facebook-profilokat és a kreatív zászlókat a diákok kedden elhelyezték az első emeleti domborműnél; ezeket a zsűri már szerdán délelőtt értékelte. Kutatómunkára is lehetőséget kaptak a diákok: még élő és a helyi eseményekre visszaemlékező rokonok, ismerősök történeteit is megversenyeztettük; a beérkező hangfelvételek is mutatják, hogy tanulóink komolyan vették a feladatot.

A vírushelyzetre való tekintettel és az előírt szabályokat betartva csütörtökön nem ‘gyülekeztünk’, nem volt iskolai rendezvény. Az osztályok külön-külön vetélkedtek, emlékeztek. Hogy hogyan vetélkedtek? A könyvtárban. Osztályonként két-két képviselő ment csak a helyszínre, ahol feladatlapokat oldott meg. Kérdéseinkkel nem csak tárgyi tudásra alapoztunk: a diákoknak információk után kellett kutatni. És ebben ezúttal nem a Google volt a segítségükre, hanem könyvtárunk számos ‘56-hoz kapcsolódó kiadványa. De ‘56-os verset is írtak a tanulók, képmontázst is készítettek az ötvenes évek  mindennapjairól, drámajátékosan is felidézték az október 23-i forradalmat és tiszteletüket virággal, mécsessel és zászlókkal fejezték ki: a csendes megemlékezés – osztályonkénti beosztással – az udvaron elhelyezett kopjafánál zajlott le.

A napot eredményhirdetéssel zártuk, kiosztottuk a díjakat és az ajándékokat.

Rendhagyó ‘56-os megemlékezés volt az idei. Emlékezetes marad mindannyiunknak.

Ballagási kisfilm

ESEMÉNYNAPTÁR

december 2021
hkscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« nov   jan »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel.: +36 70 198 6561
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum