Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

Szakmai tábor a köbön

No Rating

Az idei tábor rendkívül inspiráló volt az általános iskolások és az oktatók számára egyaránt. 3 lelkes, tettrekész, érdeklődő és – nem mellesleg – jó kézügyességű kisdiák vett részt az egész héten tartó rendezvényünkön.

A hétfő az egymás és az iskola megismerésének jegyében telt. Az előzetes műhelylátogatások már itt felcsillantották a táborozók tekintetét. Mint kiderült, a szerszámok kezelése nem okozott nagy gondot nekik, hiszen némelyik eszköz kézbevétele után nagy rutinról tettek tanúbizonyságot.

Kedden a burkolás és ács mesterségben mélyedhettek el a gyerekek Pap Péter és Nyulasi István tanár urak kíséretében. Vörösmarty-plakettet és katicabogarat öntöttek gipszből. Dominóztak térkövekkel és puzzle-oztak csempedarabokkal. Illetve az ácsműhelyben szögbeverő versenyen vettek részt, és különböző fadarabokon csapolásokat tanulhattak.

Szerdán az asztalosműhelyben készítettek Horváth Gábor vezetésével minigyalut (ceruzahegycsiszoló), fidget spinnert fából (!), szalvétatartót és edényalátétet készítettek. Csütörtökön az épületgépészeté volt a főszerep. Bagoly László, Brajnovics Csaba, Spindler István és Turáni Zoltán tanár urak vezették be őket a hűtési-fűtési rendszerek világába. Napelemes ventilátort, ledszemű sárkányt készítettek. Megismerkedtek a menetvágással, kócolással, T-idomokkal.

Pénteken pedig következett a táborzáró programunk. Felidéztük a héten szerzett élményeket, összegyűjtöttük, milyen fortélyokat lestek el az oktatóktól, relaxáltunk és Horváth Imre igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettes úr pedig Tiszteletbeli Vörösmartyssá avatta a 3 fiatalt.

Számunkra mindig öröm, amikor általános iskolásoknak mutathatjuk meg az iskolánkban tanulható szakmák szépségeit, apró fortélyait. Ha Te sem szeretnél kimaradni belőle, várunk jövőre nagy szeretettel!

Ballagási kisfilm

ESEMÉNYNAPTÁR

október 2021
hkscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Sze   nov »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel/fax: 06-22-314 278
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum