Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

Külföldi kapcsolatok

Érsekújvár, Szlovákia

nz1-fwA 2016-ban fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Érsekújvári Építészeti Szakközépiskolával az utóbbi pár évben szoros együttműködés alakult ki, több ízben látogatást tehettünk egymás intézményeiben, közös programok során megismerkedhettünk az iskolával, a pedagógusokkal. Tanulóink is részt vettek közös szakmai gyakorlaton, tanúi lehettünk az iskola szépülésének, fejlődésének.

nz2-fwA kapcsolat egy festő partnerségi Leonardo projektnek köszönhető. A 2012/13-as tanévtől kezdődően szobafestő tanulóink többször is megfordultak Érsekújváron, hátrahagyva az étteremben és a tanműhelyben kézjegyüket. Örömmel csatlakoztunk az „Egy asztal körül” köznevelési partnerségi pályázathoz, köszönjük a nyitottságot és a szívélyes fogadtatást, amit kaptunk. Száraz István igazgató személyesen vezetett körbe az iskolában, majd a várost és történelmét is bemutatta.

Átérezhettük a hagyományos városi rendezvény a „Kolbfeszt” hangulatát, és a „Kantorov” csapat győzelme bizonyítja a kollégáink közötti remek összhangot.nz4-fw

Tanulóink és oktatóink 2015 októberében, Jihlavában, egymás munkáját segítve elkészítették a közös projekttermékeket: a székeket. Ott tartózkodásuk alatt nemcsak a műhelyben töltötték együtt az időt, hanem a szabadidejükben is közös programokon vettek részt, barátságok is szövődtek. Az „Egy asztal körül” pályázat 2016 júniusában véget ér, de bízunk abban, hogy testvériskolaként hosszú távú együttműködés kezdődött az intézmények között. Céljaink közösek, hiszen küldetésünk, hogy az építőipar számára rátermett, magas szaktudással rendelkező, együttműködésre képes szakembereket képezzünk.nz3-fw


Jihlava, Csehország

Iskolánk 2014-ben Erasmus+ program keretében került kapcsolatba a festői szépségű középkori cseh város, Jihlava Építőipari Szakközépiskolájával. A régi belvárosi épület, ahol az elméleti képzés zajlik, meglepően modern belső kialakítással párosul.

j1-fwA praktikusság, az esztétikai nevelés és a sokoldalúság volt a döntő a berendezési tárgyak kiválasztásánál.

A tanulók a legkorszerűbb technikákat használják: nagy képátlójú monitorokat, plottert illetve 3D nyomtatót is láttunk működés közben.

j2-fwA pár éve átadott tanműhelyek egy régi gyárterületen felépített modern épületkomplexusban kaptak helyet, ahol villanyszerelőket, asztalosokat, tetőfedőket, bádogosokat, kőműveseket, szárazépítőket és a csőszerelőket képeznek.

j3-fwA szakközépiskolások külön gyakorlati műhelyt kaptak. A harmadéves tanulók az építőiparban aktívnak számító őszi és tavaszi időszakot külső munkahelyeken töltik, öt hónapig az iskolában elméleti oktatásban részesülnek, így a tanműhelyekben főként első- és másodéves tanulókkal találkoztunk. A jól felszerelt műhelyek megfelelnek a modern kor kihívásainak.


Vyškov, Csehország

csehmagyarzaszloIskolánk közel 30 éves kapcsolatot ápol a csehországi Vyškov-ban található Střední Odborná Škola a Střední Odborné Učiliště  (SOŠ a SOU) szakképző iskolával.Mindkét iskola legügyesebb tanulói évente találkoznak, hogy nemzetközi verseny keretében (ma már 7 ország részvételével) megmutassák tudásukat központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakmájukban.

A találkozás azonban nemcsak a versenyről szól; mindkét fél fontosnak tartja bemutatni hazája értékeit, szépségeit kirándulások és gasztronómiai kalandozások keretében.

A két iskola kapcsolatát ma már számtalan megkötött barátság, személyes kapcsolatok erősítik.

logoBüszkék vagyunk arra, hogy tanulóink a három évtized alatt ritkán végeztek dobogós helyezés nélkül!

13245387_10206261205510528_3683680256441618227_ndscf5535hpim7094hpim7101hpim7105hpim7109img_5782img_5786max_4max_9

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sossouvyskov


Pöchlan, Ausztria

Iskolánk partnerkapcsolata az Alsó-Ausztriai Asztalos és Faipari Kamarával (Landesinnung der Tischler und Holzgestaltende Gewerbe) több mint három évtizedre tekint vissza. Kétévente kapunk meghívást a Kamara elnökétől a pöchlarni iskolában (Landesberufsschule Pöchlarn)p1

megrendezésre kerülő válogató versenyre, ahol a tartomány legügyesebb asztalos tanulói kvalifikálhatják magukat az országos döntőbe. Iskolánk tanulói az évek során számos kupát nyertek a közös megmérettetésen.p2A versenyre utazó tanulók és mestereik megtekintik a Duna menti Pöchlarn és környéke nevezetességeit, ellátogatnak az Asztalos Múzeumba, ahol megcsodálják a céhes ládát, és megismerkednek a szakma történetével és az intarziakészítés rejtelmeivel.

p4p5


Zistersdorf, Ausztria

Ez a második legrégebben kialakult partnerkapcsolatunk, amely nemrég hivatalossá is vált. Iskolájuk és kollégiumuk ebben a romantikus hangulatú kisvárosban, egy régi kastélyban található, ahová hosszú idők óta minden évben meghívást kapunk az általuk szervezett gépészversenyre. Ők is rendszeresen ellátogatnak hozzánk, részt vesznek a mi megmérettetéseinken.

Nemrég mérőlaborral és számítógépekkel gazdagították iskolánkat.

Emlékezetes pillanatok a műhelyben
z1-fw

A verseny kezdetén
z3-fw

Az eredményhirdetés pillanatai
z4-fw

Ballagási kisfilm

ESEMÉNYNAPTÁR

október 2021
hkscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Sze   nov »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel/fax: 06-22-314 278
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum