SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/002 | 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Projektek

“Nézzünk szembe a kihívásokkal!” című Erasmus+ Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása projekt

A 2019-1-HU/01-KA101-060751 számú Erasmus+ program keretében iskolánk tíz oktatója kilenc napot tölthetett Spanyolországban a nyáron, mely során hét napos képzésen vettek részt.
Alcala de Henares település adott helyet 2021. július 23-31. között a képzésnek, melyet a Cervantes Training szervezett, s melynek angol címe Strategies for improving inclusion, classroom atmosphere, student motivation in schools: A modern Challenge for teachers.
A hétnapos képzés során az oktatók módszertani képzésben részesültek. Az oktatói és tanulói motiváció fejlesztése állt a középpontban. A résztvevők megismerkedtek a kollaboratív és kooperatív oktatás gyakorlatával, a játékosítással és olyan web 3.0-s eszközökkel, melyek használatával a tanulás élmény. Mindezek használatát iskolánk oktatói a gyakorlatban is kipróbálhatták, beleélve magukat a diákok helyzetébe. Oktatóink részt vettek csoport- és projekt munkákban is, megtapasztalva azok előnyeit. A tanfolyam hangsúlyt fektetett az oktató-diák kapcsolat és az iskolai légkör javítására is.
A tanfolyamot spanyol előadó tartotta angol nyelven, a résztvevők különböző országokból érkeztek: Románia, Portugália, Lettország, Magyarország. Az elméleti és gyakorlati oktatás szüneteiben lehetőség volt a külföldi kollégákkal beszélgetni, tapasztalatot cserélni.
A tanulás mellett kulturális programokra is volt lehetőség.
A kinn töltött kilenc nap során nem csak módszertani tudásuk fejlődött oktatóinknak, de megismerték Spanyolország kultúráját, és nemzetközi kapcsolatokat építettek ki.
Résztvevők: Bartos Ildikó, Horváth Gábor, Kovácsné Kozma Katalin Lídia, Mayer Gábor Attila, Mayerné Lőrincz Henrietta, Nyulasi István, Orsikné Mayer Ildikó, Pataki Gábor, Szabó János László Tóth Judit.
 
Erasmus+ platformunk:

Partnereink

SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum


Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.

Telefon: +36701986561

E-mail: titkarsag@vorosmarty.hu

OM azonosító: 203053/002


2024Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola