Sok szeretettel köszöntjük megújult honlapunkon! Az előforduló hibákat folyamatosan javítjuk. Mindenkinek tartalmas, kellemes böngészést kívánunk!

Sajtómegjelenések

VÖRÖSMARTY NAP
FEOL
SZÉKESFEHÉRVÁR VÁROSPORTÁL
FEHÉRVÁR TV

 

VÖRÖSMARTY FUTÁS A MÉDIÁBAN
FEOL
Székesfehérvár Portál
Fehérvár TV 13:40-14:40

 

VÁROSI BANKETT
FEOL
FEHÉRVÁR TV

 

FESTOOL ASZTALOS TANMŰHELY ÁTADÁSA
SZÉKESFEHÁRVÁR PORTÁL
FEOL
FEHÉRVÁR TV

 

SZAKMAI ÉS NYÍLT NAP 2019.01.11
FEOL
FEHÉRVÁR TV Híradó 11.52-től

EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT
FEOL
FEHÉRVÁR TV Híradó 10.20-tól

 

 

Mi is felszálltunk a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János különjáratára
FEOL
Székesfehérvár Városportál
Fehérvár TV Híradó (7.31-től)

NEMZETKÖZI ASZTALOS ÉS ÉPÜLETGÉPÉSZ VERSENY 2018
Székesfehérvár Városportál
FEOL
Fehérvár TV 6.54-től

ÉPÍTŐK NAPJA 2018
FEOL
Fehérvár TV Híradó 2018. június 1.
Fehérvár TV Híradó 2018. június 2.

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA 2018

KIHIRDETTÉK, KIK A LEGJOBB HELYESÍRÓK

Száztizennégyen versenyeztek az idei Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjében Gyulán. A legjobb helyesírók bemutatása és verseny eredményhirdetése február 24-én zajlott a fürdővárosban.

KORSZERŰSÍTETTÉK A TANMŰHELYT

MI VAN A CSERÉP ALATT

JÓL TANULÓ FEHÉRVÁRI FIATALOK VEHETTEK ÁT ÖSZTÖNDÍJAT

Székesfehérvár évről évre ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az idei évben 77 fehérvári általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgató vehette át húsz intézményből.

A VÖRÖSMARTY SZAKISKOLÁBAN FOLYTATJA A 2017/2018-AS ÉVADJÁT FEJÉR MEGYÉBEN A TUDOMÁNYTÖRTÉNETI VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is ajánlott Tudománytörténeti Vándorkiállítás a 2017. szeptember 5-én az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán megnyitott Fejér megyei évadja a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában – immár párhuzamosan két helyszínen – folytatódik

ÁTADTÁK A KORSZERŰ MŰSZEREKKEL FELSZERELT TANMŰHELYT A VÖRÖSMARTYBAN

Nagyszabású eszközfejlesztés után átadták ma a felújított épületgépészeti tanműhelyt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában. A beruházás az iskolával szorosan együttműködő és az eszközöket gyártó Pakola Trade Kft-nek köszönhetően valósult meg. Az új eszközöket az iskola valamennyi évfolyamán, sőt a felnőttképzésben is használják majd.

SZAVALÓVERSENYT TARTOTTAK SZÉKESFEHÉRVÁRON

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája több mint két évtizede rendezi meg a Vörösmarty megyei szavalóversenyt.

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA – 11 FEHÉRVÁRI ISKOLA 77 PROGRAMOT SZERVEZETT

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum idén másodjára csatlakozott a Szakmák Éjszakája országos programsorozathoz. Az SZC szervezésében az érdeklődők 11 iskola 77 különböző programján vehettek részt pénteken este. A szakmák felfedezésének lehetőséget biztosító éjszakai rendezvényt a Városház téren 330 diák látványos flashmobja nyitotta meg.

A VÖRÖSMARTYBAN LÁTHATÓ AZ ARÉV VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Folytatódik a nagyipari építési technológiák és az ARÉV fél évszázadáról szóló kiállítás: az „Ötven éve történt” című tárlatot a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumban lehet megnézni június 2-ig. Az érdeklődők számára tárlatvezetést, filmvetítést és a témához kapcsolódó előadásokat is szerveznek, az ünnepélyes megnyitót pénteken este tartják.

KIJUTOTTAK A VILÁGBAJNOKSÁGRA – SIKERT SIKERRE HALMOZTAK A FEHÉRVÁRI DIÁKOK

Nemzetközi versenyeken sikert elérő fiatalok voltak a vendégek hétfő délután a Városházán. Míg a Comenius gimnázium 24 diákja Franciaországban, addig a Vörösmarty szakgimnázium egykori 2 tanulója Svédországban jeleskedett.

ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS

Tizenegy tagintézménye van, és 115 szakmában ad képesítést. Ez a fehérvári szakképzési centrum.
Bár már másfél éve működik, sokak számára máig kevésbé ismert a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. Létrejötte azokhoz a célokhoz kötődik, amelyeket a kormányzat tűzött ki. Így a szakemberhiány enyhítését, a gazdaság igényeinek kiszolgálását, a duális képzés elterjesztését, a szakképzési rendszer átalakítását, az iskolát korán elhagyók számának csökkentését – mondta el Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, a Vörösmarty ipari szakgimnáziumban és szakköziskolában tartott kedd délutáni rendezvényen.


A SZÓZAT A SZÍNPADON

A Vörösmarty Színház színpadára vonultak fel négy iskola fiataljai a nagy versmondáshoz. A Vörösmarty Mihályról elnevezett székesfehérvári általános iskola, az ipari szakgimnázium és szakközépiskola, a kápolnásnyéki általános iskola, gimnázium és AMI, illetve a fehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai.


KÖSZÖNETET MONDTAK A HŐSÖKNEK

Pénteken a város tanulóifjúsága emlékezett az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.
Székesfehérvár és Fejér megye önkormányzata több szervezettel és intézménnyel együttműködve, több helyszínen szervezett pénteken megemlékezést az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére. Az 56-osok terén tartott néma koszorúzást követően a Jáky József Szakgimnáziumban, majd a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában zajlott ünnepség, míg a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai a Hotel Magyar Királynál emlékeztek a szabadságharc eseményeire.


VÖRÖSMARTYS SZAKMAI DÉLUTÁNOK – FAIPAR A KÖZÉPPONTBAN

A faiparnak szentelték a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai délutánjának első programját, melyet kedden délután tanárok, szakemberek és tanulók részvételével rendeztek az iskolában. A programon elhangzott, hogy lehetősége van már a fiataloknak 25 éves korig nappali tagozaton tanulni azoknak akiknek nincs szakmája, a hiányszakmákban pedig ösztöndíjat ikaphatnak a tanulók.


MILYEN SZAKMÁT VÁLASSZAK? – ELKEZDŐDTEK AZ EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁRON

Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel hirdette programjait az Európai Szakképzési Hét keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum december 5-9. között. A résztvevő intézmények kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével és interaktív rendezvényekkel népszerűsítik a szakoktatást, a szakképzést, és mutatják be a minőségi munkahelyeket.


MEGÚJULT VÁLASZTÉKKAL NYÍLT MEG A TINI TANBOLT

Újra megnyít a régi Tini Tanbolt, amely választékával is megpróbál kitűnni a többi bolt közül. A Budai út – Király sor sarkánt található üzletben a munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak.

 


SZEPTEMBER 5-ÉN ÚJRA MEGNYÍLIK A TINI ABC – A VÁLASZTÉK IS MEGÚJUL A TANBOLTBAN

A nyári szünet alatt is folyamatosan dolgoznak a fehérvári szakképző iskolák és a gyakorlati képzést szolgáló helyek felújításán. Szeptember 5-én újra megnyílik a régi Tini ABC, amely választékával is megpróbál majd kitűnni a többi bolt közül. A munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. Szeptemberre megújult sportpálya várja majd a hunyadis diákokat új aszfalttal és streetball palánkokkal.

Videók


(10. perctől)Kiállítás az 1956-os forradalom 60. évfordulóján iskolánkban.
Székesfehérvári Városi Televízió


Ballagási kisfilm

ESEMÉNYNAPTÁR

december 2021
hkscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« nov   jan »

Fontos információk

E-Kréta belépés

Hasznos információk

Kapcsolat

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.
Tel.: +36 70 198 6561
Email: titkarsag@vorosmarty.hu

Archívum