Hírek
2025. ápr. 13.
admin
Zöld séfek, zöld kalandok
Az egészségügyi és környezeti szempontból is fenntartható étrend kialakítása minden esetben tudatos tervezés eredménye.

Az egészségügyi és környezeti szempontból is fenntartható étrend kialakítása minden esetben tudatos tervezés eredménye. Ezért első lépésként a 9. A osztályfőnöki óráján a diákok kikeresték az internetről kedvenc receptjeiket, majd igyekeztek az egyes nem túl egészséges hozzávalókat egészségesebb alternatívákkal helyettesíteni. Ezután az osztály közösen ellátogatott a székesfehérvári városi piacra, ahol körbejárva a standokat ki-ki megkereste a számára megfelelő zöldség, sajt, hús vagy gyümölcs hozzávalókat, lefotózta az árakat, kipróbálta a piaci alkudozás módszerét, beszélgetett a helyi őstermelőkkel, sőt a szemfülesebbek egy tartalmas beszélgetés után még egy sajtkóstoló részesei is lehettek.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Zöldböjt 10.A PART 2
A kezdeményezés folytatásaként a 10.A osztály nem csak elméletben, de a gyakorlatban is tenni akar a szemléletváltásért.
2025. ápr. 15.
Admin

Sóstó, egy oázis a városban
A Zöld böjt program zárásaként Dobbantós csoportjaink a Sóstói tanösvényen kirándultak.
2025. ápr. 12.
admin

Kerékpárral az iskolába
Az energiafogyasztás csökkentésével az egészséges életmódért.
2025. ápr. 11.
admin